Kosten warmtepomp

De kosten van een warmtepomp variëren sterk. Dat komt doordat de kwaliteit, de efficiëntie en de installatie de kosten warmtepomp beïnvloeden. Zo zijn er uitvoeringen van deze pompsystemen op de markt die zeer eenvoudig te monteren zijn en die hun werk uitstekend doen, maar niet zo rendabel zijn als andere versies. Op die wijze kan men kiezen in kosten wat betreft warmtepomp.

Een ander ding wat beïnvloedt wat zo’n pomp kost zijn de verkrijgbare subsidies. Door goed na te vragen of op te zoeken welke subsidiëring ervoor beschikbaar is kan men al heel wat op de kosten besparen. Kijk daarvoor op onze website. Daar vindt u alles over de kosten van de warmtepomp.

Hoeveel kost een warmtepomp?

Hoeveel zo’n duurzame warmtepomp nu kost is afhankelijk van het model. Daarom is het verstandig om eerst af te  vragen in wat voor soort pompsysteem men geïnteresseerd is voordat men de kosten van de warmtepomp in kaart brengt. Elk heeft namelijk een eigen klasse die erg kan verschillen in prijs. Zo kan een lucht-lucht warmtepomp al gekocht worden vanaf €2.500. De complexere geothermische systemen kunnen kosten met zich meebrengen van wel €40.000 De prijs wordt dan grotendeels bepaald door de installatiekosten. Gelukkig kan men voor elk van deze energiezuinige warmtepompen een subsidie krijgen.

Waar kan men subsidie op krijgen?

De kosten van de warmtepomp kunnen worden gedrukt door een subsidie af te nemen. De prijs waarmee men de totale kosten kan reduceren verschilt per model. Zo zal men voor een duurdere en energiezuiniger variant een grotere subsidiëring krijgen dan anderen. Men zal dat wel zelf aan moeten vragen voordat men de kosten ervan kan terugdringen. Daarbij worden nog enkele andere eisen gesteld aan het verwarmingstoestel. Zo kan men de kosten voor warmtepompen aanzienlijk terugdringen, op de lucht variant na, omdat daar geen subsidie voor de kosten wordt gegeven.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.