Isoleren om te besparen.

Je woning isoleren is een goede manier om op termijn geld uit te sparen, maar er zijn verschillende mogelijkheden als het op isolatie aankomt. Om u op weg te helpen halen we twee populaire onderwerpen aan.

Isolatie van de gevel.
Gevelisolatie is een ideale manier om energiekosten uit te sparen en een positieve bijdrage te leveren aan het milieu, heel veel warmte gaat immers verloren via de muren van uw woning. Het levert je een pak comfort op. In de winter wordt de warmte binnen gehouden terwijl in de zomer de koelte in huis kan worden gehouden.

Nauwkeurig werken en zorgen voor voldoende ventilatie zijn belangrijke factoren bij het aanbrengen van gevelisolatie. Welk type isolatie je kan toepassen hangt af van verschillende factoren.

De spouwmuur isoleren is ideaal bij een nieuwbouw, terwijl na-isoleren aan te raden is bij een renovatie. Let wel op: niet elk type muur is geschikt om na te isoleren. Een vakman kan je hierbij helpen.

De gevel isoleren kan ook langs binnen gebeuren. Je dient er dan wel rekening mee te houden dat je binnenshuis iets verliest aan ruimte. De gevel isoleren langs buiten is natuurlijk ook een mogelijkheid. Hierbij wordt er dan isolatie aangebracht op een bestaande muur en afgewerkt met een nieuwe gevelbekleding.

Ramen isoleren.
Zowat 20% van alle warmte gaat verloren door ramen en deuren. Geen slecht idee dus om te kijken of op dat vlak verbeteringen kunnen aangebracht worden. Dubbel Glas is een zeer goede optie, maar superisolerende beglazing houdt zelfs twee tot drie keer meer warmte tegen dan dubbel glas.

Er zijn verschillende zaken waarop je moet letten bij het kiezen van nieuwe ramen. Zowel de isolatiewaarde van het raamprofiel als de beglazing zijn belangrijke factoren. Een zonwering systeem kan de isolatie als het ware versterken, maar het belangrijkste is ventilatie omdat een goede isolatie een continue verluchting vergt.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.