Internet interessant medium voor gewichtsverlies

Internetapplicaties en -platformen zijn nieuwe effectieve manieren voor blijvend gewichtsverlies

Second Live

Second Life

Dit blijkt uit een nieuwe studie van het Journal of Nutrition Education and Behavior, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van het Kansas Medical Center.

Bijna 36 % van de Amerikanen en een soortgelijk percentage Nederlanders leiden aan obesitas. Er zijn echter veel obstakels die het gewichtsverlies voor deze mensen in de weg staan.

Vooral face to face programma’s kunnen barrières zijn door het reizen, gebrek aan tijd door werk en privé en het verlies van anonimiteit.

In een studie die in het nieuwe nummer van het Journal of Nutrition Education and Behavior is gepubliceerd, onderzoeken mensen van de Universiteit van het Kansas Medical Center alternatieve afslankmethoden om een ​​aantal van deze belemmeringen weg te nemen.

Debra Sullivan, één van de hoofdonderzoekers: “Hoewel het gewichtsverlies significant groter is bij mensen die face-to-face gewichtsbeheersingsprogramma’s volgen in vergelijking met online afslankprogramma’s, blijkt dat mensen die online programma’s volgen hun gewicht significant beter onder controle kunnen houden.”

De online gewicht onderhoudsprogramma’s werden uitgevoerd met behulp van Second Life, een op het internet gebaseerd virtual reality-omgeving.

Deelnemers in Second Life creëren virtuele representaties van zichzelf, genaamd “avatars”, die kunnen communiceren met andere ‘avatars’ en navigeren door de virtuele wereld van Second Life.

Spraakcommunicatie vindt plaats via een headset, dat zorgt voor persoon tot persoon en groep interactie. Afslankondersteuning vindt plaats op een “eiland”, dat wordt gekocht van Second Life. Op het eiland leer je meer over gezondheid en voeding.

Dit nieuws wordt u aangeboden door Tipsbijafvallen en Shapecare International

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.