Informatie over latex spuiten

Door gebruik te maken van latex spuiten, is het mogelijk om wanden en muren te voorzien van een mooie, gladde afwerking. Door dit (airless) te latex spuiten, wordt de muurverf egaal en gelijkmatig aangebracht. Door op deze manier te werken, blijft er na het droge van de muurverf vrijwel geen structuur zichtbaar. Voor een gewenste strakke look is dit dus de te kiezen oplossing. Kies je er voor om een roller te gebruiken, dan zul je altijd de zogeheten rollenbanen zien op de muren en wanden.

Overige voordelen

Het kiezen voor latex spuiten brengt nog meer voordelen met zich mee. Je hebt bijvoorbeeld wel eens muren die moeilijk te rollen zijn. Denk hierbij aan hele grote vlakken of aan muren met een ontzettend grove structuur. Deze zijn rollend niet goed te behandelen, maar met (airless) latex spuiten lukt dit wel. Kort gezegd, zijn de voordelen van latex spuiten als volgt: de grote laagdikte is altijd dekkend, door veel druk te zetten, wordt sneller gespoten en door de grotere spuitstraal kan er sneller gewerkt worden. En het mooie is: er zijn veel kleuren beschikbaar, dus je vindt altijd een passende kleur voor jouw interieur.

Kosten van latex spuiten

Nog een pluspunt van (airless) latex spuiten, is dat het voordeliger is dan “normaal” schilderwerk. Dit komt door de al eerder genoemde voordelen van het sneller kunnen werken, waardoor de klus sneller geklaard is. En dit levert ook financiële voordelen op, want voor een stucadoor is dit sneller werken en kan dus een lager tarief gerekend worden.

 

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.