Hulp van uw loopbaancoach

Loopbaancoach helpt met het ontdekken van jouw kwaliteiten. Ben jij op de hoogt van jouw persoonlijke kwaliteiten en hoe jij deze het beste kunt benutten? Een loopbaancoach zou je hierbij kunnen helpen. Steeds meer mensen maken gebruik van een loopbaancoach om zo de juiste stappen te zetten in zijn of haar carrière. Nog niet overtuigd? In dit artikel deel ik mijn ervaring die ik heb met mijn loopbaancoach, mocht jij bent zijn wat zij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op!

Wanneer kiest u voor een loopbaancoach?

Een loopbaancoach is er voor jong, oud, werknemers en zelfstandiger. Heeft u bepaalde doelen voor ogen, maar weet u niet hoe u deze moet realiseren? Dat is geen enkel probleem… Een loopbaancoach is er om de juiste hulp/ ondersteuning te bieden, zodat u samen met uw loopbaancoach de gestelde doelen kunt behalen. Door deze slechte tijd durven veel mensen geen knopen door te hakken of durven zich niet verder te ontwikkelen. Op zich is dit niet meer dan logisch, aangezien wij allemaal zekerheid willen. Echter is dit niet verstandig, later gaat u hier spijt van krijgen. Wanneer u zich persoonlijk verder wilt ontwikkelen en dit niet doet, breekt het later altijd op. Vaak is het dan al te laat om opnieuw die keuze te maken. Als u zich verder wilt ontwikkelen en het beste in u en uw kwaliteiten naar boven wilt halen,  moet u toch knopen door hakken. Dit kunt u eenvoudig samen met uw loopbaancoach doen. Zij zetten een traject voor u op, waarmee het mogelijk is om deze doelen te behalen.

Keuzes durven maken met een loopbaancoach

Dit klinkt wellicht makkelijk maar de meeste werknemers durven niet de juiste keuzes te maken die echt bij hun passen. Dit alles komt vaak, omdat wij houden van zekerheid. Kiezen voor een andere baan kan veel onzekerheden met zich mee brengen. Toch is vaak kiezen voor zekerheid. Gedachten van ‘ik heb nu een vast inkomen’, ‘kan ik wel beter krijgen?’ en ‘ach…ik moet niet zeuren, ik heb tenminste een baan’. In de werkelijkheid houd je jezelf voor de gek en ga je door op de automatische piloot. Zou je eigenlijk niet gewoon een eigen bedrijfje willen beginnen of in een totaal andere markt werkzaam willen zijn? Wees eerlijk tegen jezelf en durf keuzes te maken!

Hulp van uw loopbaancoach

Zoals de titel van dit artikel al aangeeft is het inschakelen van een loopbaancoach belangrijk om de juiste stappen te zetten in jouw carrière. Je gaat samen met de loopbaancoach op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten. Deze worden vervolgens gekoppeld aan het werkveld waar jij jouw kwaliteiten echt kunt benutten.

Loop jij dus rond met het plan om totaal iets anders te doen of een wijziging in je carrière aan te brengen? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Schakel dan de hulp in van een loopbaan coach!

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Opleiding en Educatie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.