houten schutting

Composiet schutting

Het gebruik van composiet is nog niet zo heel lang aan de gang in de schuttingenwereld, maar toch heeft dit materiaal al snel markt veroverd. Onderhoudsarm, niet-verkleurend en relatief goedkoop in de aanschaf zijn maar enkele kenmerken die er voor zorgen dat dit materiaal zo populair is.

Naast de keus tussen een tradiotionele schuttingen, hout-beton-schutting of composiet schutting is het altijd verstandig om een weloverwogen keuze te maken op het gebied van levering en montage. Het plaatsen van een schutting lijkt misschien eenvoudig, maar vooral op oneffen ondergrond kan het een echte vakklus blijken te zijn. Laat u dus vooral goed en uitgebreid voorlichten voordat u overgaat tot aankoop.

 

Hout beton schutting

Zoals de naam al verklapt gaat het bij deze soort schuttingen om een integratie van houten en betonnen delen. De houten delen beperken zich meestal tot de schuttingpanelen, waar het betonnen element terug te vinden is in de palen en liggers. Voordeel van een dergelijke constructie is de zeer lange levensduur van de constructie. Nadeel is de soms ietwat industriele uistraling, die echter door veel mensen als authentiek wordt gezien.

Schuttingen

Het gebruik van schuttingen is niet iets van de laatste tijd, maar de trends en inzet van houten, betonnen of kunststof erf- en tuinafscheidingen zijn wel aan verandering onderhevig. Waar vroeger standaard een hardhouten of vurenhouten schutting werd gerealiseerd wordt tegenwoordig veel vaker gekozen voor luxere of meer in het oog springende oplossingen. De hout-betonschutting of de composiet schutting zijn 2 goede voorbeelden.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.