Help mijn rolluik is kapot | Lees hier alles wat je kan doen

Het is altijd erg vervelend wanneer je wilt gaan slapen en je elektrisch bedienbare rolluik niet dicht wilt. Of dat je na het slapen je rolluik open wilt doen om het raam open te zetten maar het rolluik niet meer open gaat. Hieronder worden de 4 meest voorkomende problemen besproken die voorkomen bij elektrische rolluiken.

Het rolluik wil niet meer omhoog

Je rolluik wil niet meer, of maar een klein stukje, omhoog. Als je het rolluik handmatig helpt omhoog te gaan, kan de motor het rolluik nog helemaal open krijgen. Wanneer dit bij jou het geval is, is de rolluikmotor versleten waardoor hij niet krachtig genoeg meer is om het gehele rolluik zelf op te rollen. Vaak lukt het de motor nog om het rolluik zo’n 10 centimeter te openen, maar verder komt hij niet. Helaas kan de motor, wanneer hij versleten is, niet meer gerepareerd worden. De gehele rolluikmotor moet in dit geval vervangen worden. Het is aan jou om te kijken of je de motor gelijk vervangt, of dat je de motor tijdelijk handmatig helpt bij het oprollen.

Rolluik wil niet naar beneden

Wanneer je elektrisch bediend rolluik niet meer naar beneden wil, controleer dan altijd eerst de stoppen en aardlekschakelaar in de stoppenkast. Ook kan het zijn dat de onderregelbeveiliging lege batterijen heeft, of dat er vuil of een mat onder ligt, waardoor het luik niet meer volledig sluit. Probeer dit allemaal te verhelpen om deze oorzaken van het disfunctioneren uit te sluiten. Maak ook eens de kap van jouw rolluik open om te kijken of alle onderdelen nog aanwezig en intact zijn.

Rolluik maakt lawaai bij wind

Ga eerst na of de geleiders van jouw rolluiken nog goed zijn. Wanneer deze door de jaren heen wat wijder zijn geworden, kunnen de lamellen vrij beweging en kunnen ze gaan klapperen. Ook is het aan te raden na te gaan waar de wind achter je rolluik terecht kan komen. Wanneer de lamellen volledig gesloten zijn en er geen beschadigingen aan het rolluik zichtbaar zijn, zou de wind niet achter het rolluik terecht moeten kunnen komen. Bekijk goed of de rubbers of borstels in de geleiders nog van voldoende kwaliteit zijn. In de meeste gevallen ligt het probleem bij de grootte van de geleiders ten opzichte van de lamellen. Wanneer je alles hebt gecheckt en er toch niet uitkomt, neem dan contact op met jouw rolluikspecialist. Indien je nog geen rolluikenspecialist hebt kun je contact opnemen met ROMASS. Zij zijn gespecialiseerd in het herstellen van alle merken en typen rolluiken.

Elektrisch rolluik openen bij stroomstoring

Helaas is een elektrisch bediend rolluik niet te openen tijdens een stroomstoring. Het rolluik is ook niet handmatig open te krijgen. Als je het rolluik tijdens een stroomstoring toch zou willen openen is dit alleen mogelijk met behulp van een motor met nood handbediening. Deze elektrische motoren zijn bij stroomuitval te bedienen met behulp van een slinger. Deze motoren zijn alleen leverbaar voor elektrisch wand geschakelde rolluiken. Er bestaan dus wel degelijk rolluiken die zowel handmatig, als elektrisch bedienbaar zijn. Erg handig in geval van stroomstoringen of in geval van nood.

Mocht je rolluik kapot zijn en durf je zelf niet zo goed om het rolluik te herstellen? Schakel dan altijd een specialist in. De rolluiken techniekers van ROMASS hebben ervaring in het herstellen van alle merken rolluiken. Ze gaan gepositioneerd in heel België, waardoor er altijd een specialist in de buurt is.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.