Heerlijke geurtjes in uw Jacuzzi

Aromatherapie is een therapie waarbij door het toevoegen van aromatische plantenolie een geur wordt toegevoegd aan het water. Deze vorm van therapie wordt al eeuwenlang toegepast en blijkt een effectief middel te zijn voor de behandeling van lichte lichamelijke klachten. Vandaag de dag gebruiken mensen dit op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het inzetten van een luchtverfrisser. Maar ook aromatherapie in een Jacuzzi is mogelijk.

Geschiedenis

Aromatherapie wordt al eeuwenlang toegepast. Het begon in 3000 voor Christus wanneer de oude Egyptenaren met zalven en parfums van planten gebruikten om de doden in te balsemen. Dit werd vaak alleen voor de Farao’s gedaan en werden mirre-olie en ceder-olie vaak toegepast. Hiernaast zijn er ook geschriften dat de oude Chinezen. Via deze bevolkingsgroep is de kennis van aromatherapie terecht gekomen bij de Grieken, Romeinen en uiteindelijk heel Europa. Vandaag de dag is aromatherapie wereldwijd bekend.

Gebruikte oliën

Bij aromatherapie wordt niet gebruik gemaakt van zomaar een olie, maar van etherische oliën. Deze worden ook wel de levenskracht van de plant genoemd. Dit komt doordat deze olie de belangrijkste elementen uit een plant bevat zoals het DNA en de geneeskrachtige stoffen. Denk bij etherische oliën aan: lavendel, eucalyptus, kaneel, venkel en valeriaan.

Manier van gebruiken

Aromatherapie kan op verschillende manieren worden toegepast. Denk hierbij aan: massage, een kompres aanbrengen, te inhaleren of door de oliën toe te voegen aan het water. Van deze laatste twee opties kunt u gebruik maken wanneer u een spa bubbelbad aanschaft.

 

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.