Gelukkig met pillen

Wat doe je als je niet zo lekker in je vel zit? Je voelt je een beetje depri. Je slaapt niet zo lekker. Je hebt totaal geen trek meer in je eten. Juist, dan grijp je naar de medicijnen. Of niet? Je kunt natuurlijk ook op zoek gaan naar de oorzaak. Maar als er werkelijk geen oorzaak aan te wijzen is, kun je best hulp zoeken bij de farmaceutische industrie.

Als je nog niet direct je heil wilt zoeken bij de farmaceutische industrie en daar is heel wat voor te zeggen, kun je ook eerst terecht bij de natuurlijke supplementen van bijvoorbeeld Now Foods. Je kunt daar 5-HTP kopen wat beoogt de eetlust te reguleren, hoofdpijn te verminderen, slaapstoornissen te verminderen en de stemming beter en evenwichtiger te maken. 5-HTP oftewel 5-Hydroxytryptofaan, is een aminozuur en is de voorloper van ons gelukshormoon serotonine. De beloften van dit product zijn eigenlijk te mooi om waar te zijn. Het is misschien wel erg optimistisch om te denken dat je simpelweg door het innemen van een precursor van serotonine je depressie kunt laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Daarvoor zit ons hormoonstelsel net iets te ingewikkeld in elkaar.

Natuurlijke voedingssupplementen kunnen best wel wat voor ons betekenen. Zo kun je door een gebrek aan verse groenten je tekort aanvullen met multivitamine preparaten bijvoorbeeld. Vroeger had je in de winter echt veel minder groenten dan in de zomer. Dus toen was het logisch om deze tekorten aan te vullen. Tegenwoordig vind je in de supermarkten zomer of winter evenveel verse groenten door import vanuit landen aan de andere kant van de wereld. Echter, wij ondervinden nog steeds tekorten doordat wij in ons drukke bestaan er geen tijd voor kunnen vrijmaken om regelmatig een maaltijd te bereiden welke voornamelijk uit verse groenten bestaat.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.