Gasmeter G4 of G6

Het verschil tussen een G4 gasmeter en een G6 gasmeter zit hem in de hoeveelheid gas die hij doorlaat. De G4 en G6 gasmeters zijn beide gasmeters die in een ‘normaal’ huishouden thuishoren. Bent u benieuwd of u een gasmeter G4 of G6 nodig heeft?

Schema gasmeters

Type gasmeter Minimaal verbruik Maximaal verbruik
G4 0,04 m³/h 6 m³/h
G6 0,06 m³/h 10 m³/h
G10 0,1 m³/h 16 m³/h
G16 0,16 m³/h 25 m³/h
G25 0,25 m³/h 40 m³/h

 

Hoe weet ik mijn verbruik?

U kunt er op een simpele manier achter komen hoeveel gas u gebruikt. Als eerste kunt u kijken wat uw verbruik is door af te lezen op de gasmeter. U kunt het huidige verbruik van de eerste meting aftrekken en kijken in welk termijn u de uitkomst heeft verbruikt. Ook kunt u uw gasverbruik opvragen bij uw energieleverancier. Vaak kunt u in een eigen omgeving op hun website alle informatie terugvinden.

Gemiddelde gasverbruik Nederland

Het gemiddelde gasverbruik in Nederland bedraagt 1.600 kubieke meter. De totale energierekening bedraagt, inclusief vastrecht, ruim 1.900 euro (prijspeil 2013/2014). De kans dat u precies gemiddeld bent is echter klein. Persoonlijke omstandigheden hebben veel invloed op uw energierekening. Zoals het soort huis waarin u woont, het bouwjaar, het aantal personen in uw huishouden en de manier waarop u met energie omgaat.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.