Fashion slaat over naar scooterwereld

Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld verschijnen en rondrijden. De goed uitziende en hippe scooters van o.a. het merk Vespa. In de grote steden is het bijna een must-item als je een beetje mee wilt doen in deze trend. Bij dergelijke scooters horen geen standaard helmen, nee de fashion helm is een item die er tegenwoordig bij hoort.

Fashion scooterhelm?

Een scooterhelm is allang geen standaard helm meer om te zorgen voor bescherming van het hoofd tegen letsel. Nee, de scooterbezitter wil tegenwoordig hip en modieus rondrijden en daarin mag een fashion helm niet ontbreken.

Hoe ziet een fashion helm eruit?

Bij een fashion helm zit het vizier niet vast aan de voorkant. Bij dit soort helmen kun je het vizier namelijk naar boven klappen. Zelden zie je ook dat het vizier naar beneden staat. Wel is het makkelijk wanneer er veel last is van muggen of harde windstoten. De fashion helmen zijn er in allerlei soorten en maten te verkrijgen en zijn overgekomen vanuit het mode land Italië. In dit land zijn ze al jaren extreem populair en nu dus ook verkrijgbaar in Nederland bij diverse scooterhelm webshops.

Let op het keurmerk

Voordat je een design fashion helm koopt, let dan goed op of het ook voorzien is van het ECE keurmerk. Wanneer de helm voorzien is van het keurmerk (staat vaak aan de binnenkant) dan weet je als consument dat de helm voldoet aan de Europese richtlijnen. Veiligheid voor alles!

Dit bericht is geplaatst in Mode en Kleding, Overig met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.