Facebook Graph Search

De laatste weken zal je het waarschijnlijk al eens een keer voorbij hebben zien komen, de nieuwe dienst van Facebook genaamd Graph Search (in Nederland heet het ‘zoeken in Facebook-sociogram’). Het houdt in dat alle gebruikers kunnen zoeken in alles wat op Facebook gedeeld wordt. Dit is dus inclusief status updates.

Nu zal je waarschijnlijk zeggen, ik wil helemaal niet dat anderen met de meest rare zoekwoorden zomaar mijn gedeelde posts kunnen vinden. Helaas is er momenteel nog geen opt-out functie toegevoegd wat dus betekent dat je hieraan niet kan ontkomen. Dit heeft al voor veel reacties gezorgd bij gebruikers die niet willen dat zomaar iedereen in hun schrijfsels mee kan kijken en zoeken.

Ondanks dat je jouw account hiervoor niet kunt uitsluiten kun je toch wel wat maatregelen nemen. Dat gaat alsvolgt:

Login op Facebook, ga naar je profiel en klik op het knopje ‘Over’. Op deze pagina kun je per onderdeel aangeven wat men wel of niet mag vinden/opzoeken.

Een handige tip is om alles wat je liked en je status updates alleen te delen met vrienden. Op deze manier sluit je ongewenste zoekopdrachten ook makkelijker uit en ben je niet door jan en alleman te traceren. Als er iets is dat je niet met het hele internet wil delen, houdt dit dan voor jezelf.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet, Maatschappij. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.