Een zen huis met Feng Shui

Tegenwoordig hebben veel mensen last van stress of te maken gehad met een burn-out. Er komt veel op je af met werk, school, sociale bezigheden en je gezin. Daarom is het nu belangrijker dan ooit om tijd voor jezelf in te ruimen om tot rust te komen. Als je de drukte en stress uit je huis verwijdert, haal je al een heel stuk aan onrust uit je leven. Een zen huis creëer je met behulp van Feng Shui.

 

Feng Shui bestaat al meer dan 3000 jaar en is de filosofie die aangeeft hoe jouw omgeving invloed hebben op je welzijn en je geluksgevoel. Door de spullen en meubels op de juiste manier te plaatsen, zorg je voor een positieve stroom aan Chi. Chi is levensenergie die voor gezondheid en geluk zorgt. Volgens deze filosofie weerspiegelt je huis jezelf. Daardoor zorgt rommel en troep voor ook letterlijk onrust en rommel in je gedachten. Hoe creëer je een huis waar je tot rust komt? Wij geven tips.

 

Schoonmaken

Een huis wat helemaal schoongemaakt is, voelt al direct een stuk fijner om in thuis te komen. Ga dus aan de slag met een spons en een emmer water en voel de stress van je af glijden. Zet er ook een ontspannen muziekje bij op en ga er voor.

 

Zorg voor fijne geuren

Geur heeft veel invloed op hoe je je voelt. Zo zorgen lavendel, rozen en sandelhout voor een ontspannen sfeer in huis waardoor je heerlijk tot rust kunt komen. Kies voor etherische oliën of geurkaarsen om fijne geuren in huis te halen.

 

Natuurlijke materialen

Laat natuurlijke materialen terugkomen in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor veel planten in huis, deze zuiveren de lucht en zorgen voor een frisse look met al dat groen. Je kunt ook kiezen voor houten wandbekleding of wanddecoratie met natuurinvloeden.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.