Een vloerkleed kan je kamer maken

Wanneer je een kleine kamer hebt en je legt op de grond een mooi groot vierkant vloerkleed, dan zul je je (woon)kamer hiermee optisch groter maken. Wanneer je een klein vloerkleed in je woonkamer – of een andere kamer – legt, zal deze optisch kleiner maken. Maar dat is bijlange na niet het enige wat je met een vloerkleed kunt. Een hoogpolig vloerkleed zal je woonkamer, slaapkamer, eetkamer of zitkamer een stuk warmer maken en een intieme sfeer creëren met zo’n hoogpolig vloerkleed is zo voor elkaar.

Hoewel je wellicht anders zou denken, heeft een vloerkleed een grote invloed op hoe er wordt gekeken naar een bepaalde ruimte. Een vloerkleed zal ten dele het interieur bepalen. Wanneer je het juiste vloerkleed kiest, zal een bepaalde kamer met sprongen vooruit gaan en zul je hier zeker van profiteren.

De kleur bepaalt ook de sfeer voor een groot deel. Bepaalde kleuren kunnen je woning een strakkere en moderne uitstraling geven. Wanneer je al een strakke en moderne woonkamer hebt en je wilt dit behouden, dan kun je kiezen voor een laagpolig vloerkleed die zwart of donkerbruin zijn gekleurd. Patronen in een vloerkleed kun je beter mijden. Kleuren die je kunt kiezen om een warmere uitstraling te krijgen zijn kleuren als oranje, geel en rood. Dit zijn opvallende kleuren en je moet deze ook maar in je huiskamer willen, want het zal een echte eyecatcher zijn. Welke kleur het best is, hangt zoals je kunt lezen af van welke bedoelingen je hebt.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.