Een roetfilter is niet goed voor je auto

Een roetfilter, een bekend fenomeen in de autowereld. Iedere automonteur weet hier wel mee om te gaan en weet wat het inhoud. Het roetfilter is niet het meest geliefde onderdeel van een auto voor de mens maar toch weten veel mensen niet wat dit nu werkelijk inhoud en of dit nu wel of niet goed is voor hun auto.

Een roetfilter uit je auto laten halen

Een roetfilter verwijderen BMW is misschien wel een goed voorbeeld. De BMW krijgt bij aanschaf er altijd een roetfilter in, dit schijnt beter te zijn voor het milieu, maar dit is dan ook zeker het enige waar het goed voor zal zijn. Een roetfilter word er in gedaan om de auto zuiniger te maken voor het milieu, dit is natuurlijk ook ontzettend belangrijk maar het minimale bereik van het roetfilter hoeft het voor mij niet te doen.

Er zijn talloze redenen waarom je een DPF roetfilter verwijderen. Een van de vele redenen is dat hij de motor zal aantasten. De motor zal het te zijner tijd minder goed gaan doen en je zult er veel meer onderhoud aan hebben als je het roetfilter laat zitten. 

Dit gebeurd alleen als je het roetfilter niet vervangt, een bedrag dat je toch vrij vaak moet betalen omdat het filter niet goed filtert. Het roet blijft achter en hoopt zich langzaam op waardoor de motor het niet meer goed zal doen.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.