Een rijschool vinden in Alphen aan den Rijn

Van plan om met je rijbewijs te beginnen bij bijvoorbeeld een Rijschool Alphen aan den Rijn? Dan is het belangrijk dat je van te voren goed research doet naar een goede rijschool. Waarom? Een rijschool moet goede tarieven handhaven maar ook professioneel overkomen. De markt is overspoelt met eenmansbedrijfjes met weinig ervaring, nu doen deze het vaak wel goed, maar moet je wel zeker weten dat ze goed rijles geven!

Rijschool Alphen aan den Rijn en Rijschool Leiden raden we aan of een keer te bekijken.

Hoe kom je daarachter?

Het eerste wat je doet als je bij een rijschool gaat beginnen is naar de website van het CBR om daar op te zoeken wat het slagingspercentage is van de desbetreffende rijschool. Je wilt natuurlijk niet bij een rijschool afrijden waar 9 op de 10 mensen niet direct slagen voor hun examen! Dit duid natuurlijk op een slechte kwaliteit rijschool. Het gemiddelde percentage voor eerste kans slagers is rond de 60-70%, soms liggen ze hoger maar houd er rekening mee een rijschool kan soms maar een paar examens hebben afgelegd en alsnog een percentage van 100% hebben. Dit betekend nog niet of de rijschool van hoge kwaliteit is!

Tarieven

Rijscholen die onder de 25 euro vragen zijn vaak nieuwe rijscholen met erg weinig ervaring, het is dan bij het kiezen van een rijschool ook belangrijk of je 40 euro gaat betalen voor een zeer goede rijschool met veel ervaring of minder en dan betalen voor een (mogelijk) minder goede rijschool.

Dit bericht is geplaatst in Opleiding en Educatie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.