Een moderne deurbel anno 2018

Ook zoiets simpels als een deurbel ontsnapt niet aan de technologische revolutie. De tijd van de klassieke bel die via lange kabels werd aangesloten op een belknop en op een beltransformator is stilaan voorbij. Wil je binnenkort een nieuwe deurbel kopen? Tegenwoordig maakt men meer en meer gebruik van een draadloze bel, waarvoor geen storende kabels meer moeten gelegd worden. Een draadloze deurbel die geen bekabeling meer nodig heeft, bespaart je ook een hoop kap- en breekwerk. Heel handig is ook een deurbel met camera, die je toelaat om op voorhand te zien wie er aan de deur staat. Het neusje van de zalm zijn de wifi deurbellen. Met dit type bel mis je nooit een bezoeker. Telkens wanneer iemand aanbelt, ontvang je een melding op je telefoon. Op die manier ben je in staat om toch te communiceren met je bezoeker, ook al ben je niet thuis. Het is zelfs mogelijk om vanaf de andere kant van de wereld de deur te openen voor je bezoeker!

deurbel

Draadloze bellen

Een draadloze deurbel bestaat uit een beldrukker die draadloos communiceert met een ontvanger die het belgeluid produceert. De beldrukker werkt op een batterij die lang meegaat. Deze bevestig je naast de deur van je woning, bijvoorbeeld met schroefjes of met dubbelzijdige kleefband. De belontvanger kan in principe overal in huis geplaatst worden, zolang hij binnen het bereik van de beldrukker blijft. Bij voldoende bereik zou je de ontvanger zelfs buiten kunnen plaatsen wanneer je in de tuin aan het klussen bent. De ontvanger werkt op batterijen of op netvoeding. Een draadloze deurbel zendt een radiosignaal uit met een frequentie van 433 MHz of 868 MHz. De meest toegepaste frequentie is 433 MHz. Met een systeem dat op 868 MHz werkt, loop je het minste kans op storingen afkomstig van andere bellen in de omgeving. Het bereik van een draadloze deurbel varieert van zo’n 50 meter tot 500 meter bij de duurdere modellen. Dit is het optimale bereik in open veld. In je huis is het bereik kleiner wegens allerlei obstakels zoals betonnen muren, metalen roosters enzovoorts. Wil je het bereik zo groot mogelijk maken, kies dan een draadloze deurbel met een extender. De extender plaats je ongeveer in het midden tussen de beldrukker en de ontvanger.

In allerlei maten en soorten

Draadloze deurbellen vind je in allerlei vormen en met uiteenlopende specificaties. De meest eenvoudige exemplaren bestaan uit één beldrukker en één ontvanger. Bij de duurdere soorten vind je systemen met twee ontvangers of met meerdere beldrukkers. Het belgeluid van een goedkope deurbel bestaat uit slechts één melodie. De duurdere types laten je de keuze uit tientallen melodieën, waarvan het volume bovendien regelbaar is.

Deurbellen met camera

Er bestaan ook draadloze bellen waarvan de beldrukker een ingebouwde camera bevat, dit wordt ook wel een video deurbel genoemd. Op het schermpje van de ontvanger zie je wie er voor je deur staat. Het is zelfs mogelijk om een camera met infrarooddetectie te kiezen, zodat je ook ziet wie er aanbelt als het buiten donker is. De meest geavanceerde bel met camera laat toe om de beelden van je bezoekers op te nemen, iets dat niet onbelangrijk is uit het oogpunt van veiligheid! Als er in je woning is ingebroken, kunnen deze beelden een grote dienst bewijzen.

Wifi deurbellen

Ga je liever mee met de allerlaatste stand van de technologie, kies je voor een wifi deurbel. Dit is een draadloze bel die via wifi communiceert met je router. Wifi deurbellen kunnen afzonderlijk toegepast worden, maar het is ook mogelijk om deze te koppelen aan je bestaande bel. Als iemand op de knop drukt, werkt de gewone deurbel en ontvang je op je smartphone een bericht. De meeste wifi bellen zijn uitgerust met een camera. Via een app op je smartphone of je tablet zie je wie er voor je deur staat. De apps zijn ontwikkeld voor zowel iOS als Android. De duurdere types zijn uitgerust met bewegingsdetectie. Wanneer beweging aan je huisdeur wordt opgemerkt, ontvang je van je bel een pushbericht op je smartphone. Zo’n pushbericht komt onmiddellijk op het scherm van je telefoon, zelfs als de app niet geopend is. De duurste systemen leggen de camerabeelden vast op een SD-kaart. Zo bezit je meteen de beelden van verdachte personen die in de buurt van je voordeur komen.

Een hoogtechnologische deurbel

De mogelijkheden van wifi deurbellen zijn zeer uitgebreid. Bij de duurdere wifi bellen is het mogelijk om via je smartphone met de bezoeker die aanbelt te spreken, ook als je ver van huis bent. Je beschikt op die manier over een intercomsysteem dat wereldwijde afstanden overbrugt! De geavanceerde types kun je verbinden met een deuropener, zodat je met je smartphone de deur op afstand opent voor je bezoeker. Je kunt de deurbel ook zodanig instellen dat er meerdere smartphones een bericht ontvangen wanneer iemand aanbelt.

Een speciale bel: de winkelbel

Een deurbel met een heel specifiek toepassingsgebied is de winkelbel. Als je de eigenaar bent van een zaak waar klanten vrij mogen binnenkomen of buitengaan, maak je gebruik van een draadloze winkelbel. Deze bestaat uit een sensor (een deursensor of een bewegingssensor) en een ontvanger, die een belsignaal produceert. Beschik je over een praktijkruimte waar cliënten of patiënten niet zomaar vrij mogen binnenkomen? Installeer ook in dat geval een draadloze deurbel. Om heel comfortabel te werken, kies je bij voorkeur een bel voorzien van een camera, intercom en deuropener.

 

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.