Dubbel plezier in de zwemspa

Een goede gezondheid is voor iedereen zeer belangrijk. Voldoet u bijvoorbeeld aan de dagelijkse 30 minuten regel? Door de drukke tijd die men heeft op werk en sociaal vlak komt men bijna niet meer toe aan intensieve beweging en ontspanning. Een zwemspa biedt voor deze twee onderwerpen juist de oplossing.

Een zwemspa ofwel swimspa is een wellnessproduct dat een zwembad en een Jacuzzi combineert in één. Middels een aanwezige waterstroominstallatie kan men tegen een waterstroming in zwemmen. Daarnaast is er een apart jacuzzi gedeelte. Hier kan men ontspannen in water dat tot 40℃ in te stellen is. Een zwemspa heeft als groot voordeel dat er in Nederland heel het jaar door gebruik van kan worden gemaakt.

Het is een compleet product en u hoeft niet na te denken over het afdekken van het zwemwater zoals bij een zwembad. De zwemspa’s hebben vaste afmetingen en zijn niet demontabel het voordeel hiervan is dat ze bij verhuizing gemakkelijk zijn te verplaatsen. Echter wilt u een zwem spa binnen plaatsen is het verstandig hiermee rekening te houden voordat de locatie gebouwd wordt.

Er zijn diverse soorten zwemspa’s op de markt, voor ieder budget en ieder doeleinde is wel een model verkrijgbaar. Het is belangrijk om voor aankoop te bepalen waar u de schwimspa voornamelijk voor gaat gebruiken. Wilt u de zwemspa gebruiken om met de familie plezier te maken?

Of wilt u graag iedere ochtend een paar kilometer zwemmen? Nadat uw wensen duidelijk zijn kunnen wij een advies geven wat voor soort zwemspa voor u geschikt is. Het is mogelijk om deze eventueel te testen voordat u een zwemspa gaat kopen. Ook biedt een gecombineerde Jacuzzi en zwembad perfecte opties om te sporten in het water.

Er zijn namelijk ook veel verschillende soorten van tegenstroming; door middel van jets en pompen of door middel van waterverplaatsing d.m.v. een propeller installatie. Er zit vaak wel een flink prijsverschil in deze technieken daardoor is het dus zeer belangrijk om goed uw wensen in kaart te brengen voor de aankoop van een zwemspa.

Een groot voordeel van een zwemspa kopen ten opzichte van een zwembad is dat een zwemspa betrekkelijk weinig ruimte in beslag neemt en dus ook in een kleinere tuin geplaatst kan worden. Tevens is warm water en een zachte stroming buitengewoon geschikt om te rehabiliteren en te herstellen van (sport)blessures.

Daarom is een zwemspa erg populair onder zowel amateur als professionele sporters. Het gedeelte waar men kan zwemmen en het gedeelte van de Jacuzzi zijn van elkaar gescheiden. De temperatuur van beide gedeeltes kan dan ook individueel ingesteld worden, ideaal wanneer u na het zwemmen wilt kunnen relaxen of wanneer u juist intensief wilt zwemmen en uw partner juist wilt genieten van de bubbels van het bubbelbad.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.