DOVDW de onderwijspraktijk van Rotterdam

Het is bij DOVDW, De Onderwijspraktijk van de Wijk in Rotterdam, mogelijk om oplossingen te vinden voor leerproblemen. Kinderen kunnen bij DOVDW terecht wanneer ze een leerstoornis hebben waar de leraren geen goede oplossing voor hebben. Onze specialisten in remedial teaching kunnen in dat geval de oorzaken uitzoeken en dan een plan van aanpak genereren.

Het kan gaan om leerachterstand die is ontstaan door dyscalculie, maar ook dyslexie of een afwijkend intelligentieprofiel. In al die gevallen kan het zo zijn dat het niet op tijd wordt herkend en dat een kind niet goed raad weet hoe het ermee om moet gaan. Het herstel van het functioneren op school is het doel van DOVDW en streeft ernaar om de meest passende ondersteuning aan te bieden.

Oplossingen vinden voor dyslexie

Weet u als ouder niet zeker of er iets mankeert met uw kind qua leermogelijkheden dan kunt u bij DOVDW laten onderzoeken of er mogelijk iets in het spel is als dyslexie. Tevens kunnen andere onderwerpen worden onderzocht als dyscalculie, maar ook of misschien intelligentie er mee gemoeid is. En verder zijn er nog andere oorzaken zoals motivatie en het vertrouwen die een rol kunnen spelen. Om de factoren uit te zoeken die de mogelijke veroorzakers zijn van de leerstoornis is de hulp van een remedial teacher nodig die reeds een hoop ervaring heeft opgedaan met het oplossen van dyslexie problemen en andere gerelateerde zaken. Bij DOVDW kan men daarvoor terecht.

Motivatie kan ook een rol spelen

Wat ook een oorzaak kan zijn van een leerprobleem is het gebrek aan motivatie. DOVDW kan hulp bieden door de concentratieproblemen en eventuele faalangst te verhelpen. De Onderwijspraktijk van de Wijk biedt geschikte remedial teaching waardoor kinderen op weg geholpen kunnen worden. Wenst men dus de leerprestaties van een kind te verbeteren dan kan een ouder daarvoor aankloppen bij DOVDW.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.