Dol op rauwe cacao

Ik ben helemaal dol op rauwe cacao. Van cacaopoeder kun je namelijk de lekkerste dingen maken. Er is tegenwoordig een grote trend op het gebied van rauw eten. Ik was laatst in het Voko, het biologische voedselcollectief. Daar vroeg Linda aan mij of ik ook een zelfgemaakte brownie van haar wilde, die ze had gemaakt van rauwe cacao. Ik wilde er graag een stukje van proberen en ik moet zeggen: het was verrukkelijk. Ook proefde het heel gezond. Dat kwam door de andere superfoods die erin zaten verwerkt. Ze vertelde dat er ook cacaopoeder in verwerkt zat. Ja, dat proefde ik zeker. Dat maakte de brownie ook zo lekker. Ze gaf mij een week later het recept voor deze verantwoorde lekkernij. Ik bedacht me dat ik thuis nog wel cacaopoeder had staan, dus ik kon zo aan de slag. Ik heb het helaas nog niet uitgevoerd, want er zijn zo veel andere leuke dingen op mijn programma. Ik houd erg veel van bakken. En met cacaopoeder maak je in een handomdraai de lekkerste cakes en taartjes. Ik ga morgen ook weer iets heel lekkers maken, namelijk een koude taart van dadels, noten en frambozen. Ik verheug me er nu al op. Ik ga morgen bij mijn tantes eten en ik vind het hartstikke leuk om iets lekkers voor ze mee te brengen. In het taartje dat ik ga maken zit geen cacaopoeder.

In het Voko zijn ook hele bijzondere chocoladerepen te koop die gemaakt zijn van rauwe cacao. Er staat op de verpakking dat er geluk in zit. Ik geloofde het eerst niet, totdat ik de verfrissende smaak van de rauwe cacao proefde. Ik was in een klap verkocht en kocht gelijk de volgende week weer zo’n reep. En die rauwe cacao doet echt wonderen, want ik voelde me er goed bij! En bovendien was de verpakking ook zo mooi, dat ik helemaal blij werd. Je kon zien dat er echt aandacht aan was besteed. Kijk, zo eet ik graag mijn eten.

Met rauwe cacao en cacaopoeder schijnt je een hoop lekkers te kunnen maken. Je hoeft er maar een rauw kookboek op na te slaan en je vindt allerlei dingen om ermee te maken. Ik was zelf niet echt een chocoladefanaat, maar sinds ik een hele lieve vrouw heb ontmoet die altijd een reep met mij wilde delen, ben ik weer om. Bovendien is rauwe cacao ook heel gezond.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.