De voordelen van een rieten dak

Beschikt u over een pannendak, maar bent u toch wel toe aan iets anders? Dat is een rieten dak een goede optie om uw dak te bedekken. Een rietdak zorgt voor een warme en frisse uitstraling en is tegenwoordig ook niet meer vaak te zien.

Een rieten dak kan geïnstalleerd worden door professional of te wel een rietendekker.
Een rietdekker zorgt ervoor dat u het  beste advies krijgt over rieten daken en over proces. Een rieten dak beschikt over duurzaam en natuurlijk materiaal en geeft huizen ook een originele uitsttaling. De keuze voor een rieten dak biedt vele voordelen met zich mee. Riet heeft door zijn holle stengel een goede isolerende en warmte reflecterende werking. Het brengt dus koelte in de zomer en warmte in de winter en past daarmee prima in de tendens om zuinig om te springen met energie. Een rieten dak past dan ook goed bij energiezuinige huizen.

Een rieten dak wordt blootgesteld aan zonlicht maar ook wind en regen. Verschillende weeromstandigheden hebben  invloed op de kleur van het riet. Rieten daken verkleuren vaak binnen twee jaar van lichtgoud naar lichtbruin/grijzig kleur. Dit is een natuurlijk proces die helaas niet te stoppen is.. het goed verzorgen en onderhouden van een rieten dak kan het verkleurproces verminderen. Het is belangrijk dat de rieten daken jaarlijks worden gecontroleerd, dit zorgt er voor dat de dak levenslang mee kan gaan. De garantie van rieten daken verschilt, in de bouw is het gebruikelijk garantie tussen de 5 en 10 jaar te geven. Als u bereidt bent om een rieten dak aan te schaffen moet er een vergunning aangevraagd worden, dit is geen moeilijk proces

Een bedrijf die een rieten dak voor u kan instaleren is Van den Bergh rietdekkers. Het bedrijf zorgt er voor dat het instaleren van een rieten dak door professionals wordt gedaan.
Meer informatie hierover is op de website te vinden. www.rietwerk.nl

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.