De noodzaak van WiFi

Met schoolgaande jeugd in huis weet je van de noodzaak van WiFi in huis of waar dan ook. WiFi is voor hen net zoiets als zuurstof. Een dag niets gedeeld met je vrienden is een dag niet geleefd, vinden zij.

Zelfs op vakantie is het een ramp als er geen WiFi voorhanden is. Bij elk nieuw hotel of nieuwe camping wordt er standaard gevraagd: “Hebben ze WiFi?”. Waar hebben ze het internet dan zo hard voor nodig? Een beperkt onderzoek, vooral in eigen omgeving, leert mij dat het gebruik van het internet verschilt tussen jongens en meisjes. Meisjes gebruiken vooral de sociale toepassingen, zoals Facebook, Instagram en Snapchat terwijl jongens zich laten vermaken door te gamen via het internet.

Het fenomeen Snapchat verbaast mij. Vooral de jeugd stuurt elkaar hiermee fotootjes van zichzelf in allerlei situatie en vaak met een gekke bek. Het voordeel is wel dat je elkaar op de hoogte houdt van waar je bent en waar je mee bezig bent maar waarom moet je er zo raar bij kijken? De fotootjes blijven slechts enkele seconden in beeld en daar na verdwijnen ze weer. De ontvanger kan ze niet een tweede keer oproepen tenzij hij er een screenshot van heeft gemaakt. Als het goed is, verdwijnen die fotootjes ook van het internet. Maar helemaal zeker ben je natuurlijk nooit. Iets plaatsen op internet is hetzelfde als plassen in het zwembad. Het gaat er niet meer uit.

Voor je kinderen is dus een noodzaak om WiFi te hebben. Dus je kunt er maar beter voor zorgen dat je WiFi netwerk aanleg in orde is. Als je het laat doen door een expert, kun je vragen om een WiFi site survey. Dan wordt een heatmap gemaakt van je huis waarop je direct kunt zien of en hoe goed het bereik is in alle ruimtes van je huis.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.