De invloed van brancheorganisaties

Er zijn ongeveer 1,5 miljoen bedrijven in Nederland. Dat zijn 1,5 miljoen werkgevers en de rest van Nederland is werknemer. Nu zijn er een heleboel regels in Nederland en en heleboel mensen die er toezicht over houden dat iedereen het naar zijn zin heeft en gelijke kansen krijgt. Ook voorwerkgevers en werknemers zijn zulke organisaties. Dit zijn werkgevers- en werknemersorganisaties. Per branche heb je dan weer een branchevereniging. Dit is een groep van dezelfde bedrijven met dezelfde belangen die opkomen bij bijvoorbeeld imago schade. Maar hiernaast doen ze veel meer en zijn er veel meer verschillende soorten branche organisaties zoals voor schilders, de bouw of voor de logistieke sector.

Wat een branche organisatie precies doet hangt vaak af van zowel de interne – als externe factoren die invloed uitoefenen op de markt. Een goed voorbeeld hiervan is de imago schade die de ei heeft opgelopen door de besmetting van fypronil. Waarschijnlijk is u niet ontgaan dat dit middel (dat oorspronkelijk bedoelt is tegen luizen) in aanraking is gekomen met eieren. De brancheorganisatie zal er voor proberen te zorgen dat het imago weer op peil komt.

Maar naast imago schade doen ze meer. Zij zullen zich ook bekommeren om innovaties en efficiëntere bedrijfsprocessen om de arbeidsproductiviteit te bevorderen. Zo moedigen zij een goed lopende salarisverwerking aan. Hier hebben namelijk zowel werkgevers als de werknemers baad bij. Je kan je dus voorstellen dat de invloed die een branche vereniging heeft relatief groot is. Zo hebben zij er mede voor gezorgd dat de uren registratie gebeurt doormiddel van online salarisadministratie.

Tevreden personeel is belangrijk en steeds meer werkgevers proberen ook personeel te werven voor de lange termijn. Gelukkig zijn er voor beide partijen organisaties. Op deze manier houden we elkaar wakker er blijven we niet stil zitten. Het gaat zorgen voor meer en meer vernieuwingen die de markt continue blijven veranderen.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.