Chinese Geneeskunde

Een alternatieve manier om weer beter te worden

Ben je al een tijdje aan het kwakkelen met je gezondheid en weet de dokter niet meer welke medicijnen nog zouden kunnen helpen? Dan kun je je heil zoeken in Chinese geneeskunde. Dit is een geneeswijze die al eeuwenlang door de Chinezen wordt toegepast. Er zijn vondsten gedaan van duizenden jaren terug waaruit blijkt dat ook toen al planten en andere toepassingen werden gebruikt om kwalen te genezen. Dit berust zeker niet op onzin. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat veel van deze geneeswijzen wel degelijk werken.

Waarom kiezen voor Chinese genezing?

Je kunt kiezen voor de geneeswijzen van de oude Chinezen als blijkt dat gewone medicijnen bij jou niet werken of als je er simpelweg geen vertrouwen in hebt. Veel mensen staan er wantrouwend tegenover maar er zijn wel degelijk bewijzen dat het heel goed kan werken. Bovendien geldt voor vrijwel alle methodes die worden toegepast het baat het niet dan schaadt het niet principe. Dus je kunt het natuurlijk altijd gewoon een keer proberen. Als het je niet bevalt kun je altijd alsnog weer je heil zoeken bij een reguliere arts. Ook kunnen deze methodes naast elkaar worden gebruikt.

Gezond leven is belangrijk

Los van welke geneeswijze je voorkeur heeft is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Voel je je niet goed, ga dan naar je huisarts. Stel hem of haar ook altijd op de hoogte als je je heil zoekt bij een alternatief genezer zodat dit elkaar niet in de weg zit.

Dit bericht is geplaatst in Wetenschap. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.