Bijzondere actie van Utrechtse coverband

De Utrechtse coverband Day Out is met een zeer bijzondere actie gekomen afgelopen week. Ze nemen deel aan de inzamel actie voor het goede doel en hebben een ludieke bijdrage bedacht. Voor elke 10 euro die wordt gesponsord speelt de band een minuut tijdens de benefiet avond.

Mooi gebaar

De organisatie van de goede doelen actie ziet het als een mooi gebaar van de coverend. Het mes snijdt in dit geval namelijk aan twee kanten. Er wordt geld binnengehaald voor het goede doel en de avond wordt volgespeeld met de beste swingende live muziek. De organisatie hoopt dan ook dat er veel geld binnen wordt gehaald zodat de band lang kan spelen op de benefiet avond. Day out heeft een flink repertoire waarmee ze in de gelegenheid zijn om makkelijk vier uur te vullen met de betere pop, rok, soul en funk covers. Als ze meer geld binnen halen dan nodig is om de vier uur te spelen, dan beginnen ze gewoon weer vooraan.

Niet eerder vertoond

De organisatie van de goede doelen die al meer dan twintig jaar actief is, heeft nog niet eerder zo’n bijzondere actie meegemaakt. Er hebben al wel veel coverbands belangenloos opgetreden tijdens de benefietavonden, maar nog nooit is er aan de live show zo’n actie gekoppeld als Day Out dat doet. De organisatie heeft grote verwachtingen en hoopt dat ook dat er veel mensen speelminuten zullen sponsoren.

Day Out coverband

De band die deze actie heeft opgezet heet Day Out en komt uit Utrecht.

Logo Day Out

Logo Day Out

Day Out is al jarenlang actief in coverland en kan worden gerekend tot de betere coverbands van Nederland. De bandleden zijn al ruim vier jaar bij elkaar en zijn dus zeer goed op elkaar ingespeeld. De band wordt vaak geroemd vanwege de echte feeststemming die ze brengen en de manier waarop ze het publiek betrekken bij hun bruisende optredens. Tijdens hun shows is het publiek elke minuut geboeid en wordt er vanaf de eerste noot meegezongen, gedanst en geswingd. Het repertoire van de coverband is zorgvuldig gekozen om hier aan bij te dragen en de nummers worden strak neergezet door de instrumentalisten.  De sterke vocalen van zanger Aart Jan en zangeres Rijnette maken de band helemaal compleet.

Hierbij de oproep aan een ieder om speelminuten in te kopen en zo te zorgen dat Day Out coverband lang kan spelen.

Zangeres Rijnette

Zangeres Rijnette

Dit bericht is geplaatst in Entertainment en Muziek. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.