Beschadigde auto laten slopen

Als je een beschadigde auto hebt, betekent dit automatisch dat je een beslissing moet nemen over wat je met deze beschadigde auto gaat doen. Je kunt er voor kiezen om deze naar de autogarage te brengen, deze te verkopen of deze naar de autosloop te brengen en dus ook te verkopen.

Verzekering
Als je auto na een ongeluk zo beschadigd is, dan kun je deze afschrijven en voor een nieuwe auto gaan. In de volksmond wordt er ook wel gesproken van total loss als een auto niet meer bruikbaar is. Men spreekt van total loss als de kosten voor reparatie zo hoog zijn, dat het economisch niet interessant is om over te gaan tot reparatie.

Een verzekerde zal overigens zal altijd moeten zorgen dat de beschadigde auto wordt verkocht. Overigens wordt dit meestal gedaan door een zogenaamde expert op het gebied van schade. Hij of zij zal ook de dagwaarde van de auto vaststellen.

Hoeveel levert een schade auto op?
Als je met je sloopauto naar de autosloop gaat wil je natuurlijk eerst weten wat het jou allemaal gaat opleveren en of het je überhaupt iets gaat opleveren. Want in sommige gevallen is het zo dat je slechts enkele tientjes zult ontvangen. Als je een auto naar de sloo brengt is het slim om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op deze manier weet je snel hoeveel je ongeveer voor je auto zult krijgen. Er zijn in Nederland in iedere regio diverse autosloperijen en er zijn ook voldoende bedrijven die landelijk werken.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.