Autosloop in Nederland

Er zijn vele autosloperijen in Nederland. De autosloop vind je in de grote steden op de vele industrieterreinen. Vele duizenden auto’s komen uiteindelijk terecht bij de autosloperij. Het overgrote deel van de gesloopte auto’s zijn voornamelijk de bekende type auto’s zoals Volkswagens, Fords of Peugeots. Er zijn ook een aantal exclusieve auto’s die je bij de autosloop tegen zult komen.

In Nederland worden niet veel auto’s van op papier dure merken gesloopt. Uiteraard heeft een auto altijd een moment dat het niet meer bruikbaar is, maar bij auto’s van merken als Ferrari of Rolls-Royces worden er slechts een handvol types gesloopt. Uit de cijfers van VWE blijkt dat er weinig auto’s van statuur terecht komen bij de autosloop in Nederland.

In 2012 werd er slechts één Ferrari naar de sloop gebracht. Het ging hier om een Ferrari 348. Het is niet bekend gemaakt hoe oud deze Ferrari was toen deze naar de sloperij werd gebracht. Van het Italiaanse merk Lamborghini en Aston Martin werd geen enkele auto gesloopt. Zoals aangegeven werd van het merk Rolls-Royces wel een aantal type auto’s naar de autosloop gebracht. Dat waren drie Silver Shadow’s. Dit zijn echter oudere modellen.

Naast een drietal auto’s van het merk Rolls Royce, werden er enkele tientallen Porsches gesloopt. Dit waren voornamelijk 924’s en 944’s. In 2012 werden er een zestal Porsche 911 gesloopt. Overigens worden auto’s van dergelijke merken niet meteen met een sloophamer bewerkt. Ze worden door sloperijen op een vakkundige manier gedemonteerd. Meestal worden de onderdelen opnieuw gebruikt voor voertuigen die nog rondrijden. Zo ook in de plaatsen, amsterdam, rotterdam, utrecht, den haag, leiden, delft, breda, roosendaal, tilburg, eindhoven, dordrecht en in de rest van Nederland.

Van der Ven Autorecycling: 0165-550230

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.