Autoschade? Wie betaalt dat?

Het claimen van autoschade heeft vaak flinke gevolgen voor de hoogte van de premie. De vraag is dan ook vaak “Wie betaalt de autoschade?”.

Als u een auto hebt, hebt u ongetwijfeld ook een autoverzekering. Iedere Nederlander met auto is namelijk verplicht zo’n verzekering af te sluiten. Zeker bij lichamelijk letsel kunnen de kosten erg hoog worden en een goede verzekering is dan ook noodzakelijk. Bij een ongeval maakt het wel een groot verschil of u zelf aansprakelijk bent of dat een andere partij aansprakelijk is te stellen.

Wie schade maakt betaald

Diegene die de schade heeft betaald neemt de volledige schade aan zichzelf en de tegenpartij voor rekening. Het is echter niet altijd aan te geven wie de schade heeft veroorzaakt. Voor verzekerden is het dan ook belangrijk samen met de tegenpartij een ondertekend schade-formulier in te vullen waaruit de toedracht van de schade blijkt. Zo is het voor de verzekeraars eenvoudiger om de toedracht van de schade te achterhalen.

Oneerlijk

Zorg er altijd voor dat een schadeformulier goed wordt ingevuld. Doet u dit niet dan kan het voorkomen dat de schadeveroorzaker achteraf toch niet zo eerlijk blijkt te zijn en aan zijn/haar verzekeraar een hele andere voorstelling van zaken geeft. Ook in het geval dat u de politie hebt in geschakeld is het belangrijk het schade-formulier zelf goed in te vullen.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Wetenschap. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.