Astronomen in de clinch met grasmaaier fabrikant

Bij de titel denk je waarschijnlijk al over wat kunnen astronomen nou ruzie hebben met een grasmaaier fabrikant.  iRobot is  een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft op  zelfrijdende grasmaaiers, dit soort grasmaaiers bestaan al een tijdje  maar men werkt met kabels die een gebied afbakent waar de autonome grasmaaier niet voorbij gaat.   Je kan je al inbeelden dat dit niet ideaal is voor een tuin  die niet perfect vierkantig of rechthoekig is of waar er bomen in de weg staan enzovoort. Daarom is men nu met een idee gekomen om  gebruik te maken van draadloze antennes en deze in je tuin te verspreiden. 

De benzine grasmaaier is al een lange tijd voorbij gestreefd en heeft allang aan populariteit verloren. Met deze technologische nieuwigheid om gebruik te maken van draadloze antennes  gaat de populariteit van deze zelfrijdende grasmaaier zonder twijfel de hoogte in.

Door het verspreiden van deze antennes over heel je tuin  zullen er signalen doorgestuurd worden naar de maaier  op een bepaalde frequentie.  De frequentie die ze gekozen hebben is 6240-6740MHZ  die door niemand gebruikt word buiten  de Amerikaanse National Radio Astronomy Observatory.  Hierdoor is  een strijd tussen de 2 bedrijven ontstaan.

Welke van deze 2 bedrijven aan het langste einde zal trekken moet de toekomst uitwijzen. Het idee van iRobot om gebruik te maken van draadloze antennes is  wel handig. Je moet geen gebruik meer maken van die onhandige bekabeling die over je hele tuin loopt en die je uitzicht verslechterd.

De zelfrijdende grasmaaiers hebben al aan populariteit gewonnen  maar over het algemeen is de bekendheid nog steeds beperkt. Indien er meer tijd en moeite word besteed aan de bekendheid van deze grasmaaiers zullen de benzine grasmaaiers snel aan populariteit verliezen.  Of dit zal gebeuren zal de toekomst moeten uitwijzen en kijken wat de mensen persoonlijk het interessantste vinden.

 

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.