Als je vriend altijd jaloers is

De meeste mannen zijn wel eens jaloers. Jaloezie is heel normaal en werkt vaak positief in een relatie: het houdt de spanning er in en de liefde levendig. Maar wat als hij zó jaloers is dat het jou belemmert?

Wat als je niet meer met je vriendin kunt gaan stappen of een korte rok kunt dragen omdat hij zo jaloers is? Hoe ga je om met een jaloerse en bezitterige man?

 

Onzekerheid

Jaloezie komt meestal voort uit onzekerheid. Hij kan misschien niet geloven dat je echt van hem houdt en is bang dat je er met een andere, leukere, man vandoor zult gaan. Probeer hem uit te leggen wat je voor hem voelt en waarom je voor hem gekozen hebt, en niet voor al die andere mannen.

Je kunt best af en toe iets toegeven, bijvoorbeeld als hij niet wil dat je een korte rok draagt kun je best een keertje een broek aantrekken. Maar geef niet altijd toe. Wees geduldig maar houd vast aan je eigen wensen.

Als hij er problemen mee heeft dat je met vriendinnen gaat stappen moet je hem duidelijk maken dat je het af en toe nodig hebt om er even uit te zijn. Toon begrip maar wees duidelijk dat je niet aan zijn wensen kunt voldoen.

 

SMS

Sommige mannen maken misbruik van de moderne technologie door voortdurend te bellen, te SMS-en en dickpics te sturen. Hij voelt zich prettig als hij weet waar je bent en wat je aan het doen bent, maar voor jou kan het behoorlijk beknellend zijn. Je kunt je een klein kind voelen dat voortdurend gecontroleerd wordt. Maak hem duidelijk dat je bewegingsruimte nodig hebt, dat je je gevangen gaat voelen in zijn aandacht.

Geef hem geen extra aanleiding om jaloers te worden. Kap niet rigoureus alle contacten met mannen, maar ga niet staan flirten op een feestje. Respecteer zijn gevoelens.

Verwaarloos je vrienden en vriendinnen niet door zijn jaloezie. Dat hij het moeilijk vindt als jij je met anderen vermaakt is vervelend voor hemzelf, maar jouw sociale leven hoeft er niet onder te lijden. Neem hem af en toe mee zodat hij je vrienden kan leren kennen.

 

Als het allemaal niet helpt…

Als het allemaal niet helpt en je vriend blijft jaloers probeer dan geduld op te brengen. Het kost tijd om vertrouwen op te bouwen. Blijf praten en blijf je realiseren dat hij een probleem heeft, jij niet.

Als jullie relatie er echt onder te lijden heeft en jij je bekneld voelt dan zul je een keuze moeten maken. Wil je echt verder met deze jaloerse man of is het beter om (tijdelijk) afstand van elkaar te nemen? Sommige mannen blijven zich jaloers gedragen en zijn onverbeterlijk bezitterig. Soms lukt het gewoon niet om zijn vertrouwen te winnen en moet je een einde maken aan de relatie. Uiteindelijk moeten jullie je allebei prettig voelen in een relatie.

Dit bericht is geplaatst in Relatie en Familie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.