Vergeet deze spullen niet mee te nemen naar de sauna

badlakens

Heb je wel eens gehad dat je ’s ochtends pas beslist dat je direct uit je werk gaat sporten? Dan pak je in alle haast snel je sportspullen bij elkaar, maar je vergeet de spulletjes voor de sauna. Jammer, want na je work-out moet je dan bezweet naar huis. Wij hebben een lijstje voor je opgesteld van de spullen die in ieder geval mee moet nemen naar de sauna. Zo geniet je optimaal van een weldadige sessie in de sauna na het sporten. Wat is er nou lekkerder?

1: Badlaken

Het fijnst is om de sauna in te gaan met een grote badlaken. Eén die het liefst 190 zodat je helemaal languit kan liggen. Wij raden je aan om een opvallende kleur of motief badlaken te gebruiken. Zo weet je zeker dat je hem terug kunt vinden tussen eventuele andere handdoeken en badlakens.

2: Handdoek(en)

Een kleine handdoek is daarnaast nodig om je mee af te drogen. 2 handdoeken is ideaal. Dan gebruik je de eerste om tussentijds af te drogen en de twee na de laatste douche.

3: Badslippers

Badslippers zijn een must-have. Het dragen van badslippers is niet alleen hygiënischer, maar ook bij veel sportscholen verplicht. Daarnaast worden je voeten niet meteen koud als je de sauna uitstapt.

flesje water

4: Flesje water

Belangrijk is om genoeg water te drinken. Door het zweten in de sauna verlies je namelijk veel vocht. Houd je je vochtgehalte in je lichaam goed op pijl, dan krijg je erna geen hoofdpijn.

5: Shampoo en zeep

Vergeet als laatste je shampoo en douchegel niet. Wij raden aan om een douchegel mee te nemen zonder parfum. Deze is namelijk zachter voor je huid die niet uit de sauna komt.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.