5 HTP supplementen

5 hydroxytrytophan oftewel 5 HTP is een natuurlijk voorkomend aminozuur, wat werkt als een bouwstof voor je spieren. Het speelt daarnaast een rol bij de aanmaak van serotine, een neurotransmitter die van belang zijn bij het gevoel van vrolijkheid.

5 HTP wordt in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koningkrijk en in veel andere delen van Europa verkocht als een voeding supplement het werkt onder andere als een anti depressieva, een hongerdrukkend en slaapverwekkend middel. Veel verschillende onderzoeken hebben deze positieve effecten aangetoond.

In combinatie met de vitamine B6 word 5 Htp omgezet naar serotine, een belangrijke neurotransmitter die invloed heeft op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Veel studies hebben aangetoond dat een tekort aan serotine kan leiden tot depressies, 5 HTP kan dit tekort aanvullen en je daarom gelukkiger maken.

Het grote nadeel van 5 HTP is dat er geen geld beschikbaar is voor extra studies in verband met doorontwikkeling omdat het om een niet patenteerbare stof gaat, kortom er valt geen geld te verdienen met een diepgaand onderzoek. Hierdoor is er minder bekend over mogelijke bijwerkingen al is het wel duidelijk dat deze vrij zeldzaam zijn bij modaal gebruik. De meest voorkomende bijwerking is toch wel de werking op het darmstelsel.

Een van de bekendste 5 HTP producenten is Healthy Origins, ze staan internationaal erg goed aangeschreven en bieden ook andere producten aan zoals bijvoorbeeld vitamine B6 supplementen die de werking van 5 HTP kunnen verbeteren. De doelstelling van Healty Origins is het bieden van gezonde waardevolle producten van betrouwbare herkomst. De producten wordt met een unieke formule geproduceerd en variëren van anti oxidanten tot verzorgingsproducten voor huid en haar.

Op topvitamins.nl kan je alle producten van Healthy Origins terugvinden voor een aantrekkelijke prijs, ze bieden het breedste assortiment van Nederland en hebben een snelle verzending zonder kosten.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Wetenschap. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.