4 redenen voor aanschaf zonnepanelen

Tegenwoordig is het een trend om zonnepanelen aan te schaffen. Steeds vaker worden er nieuwe zonnepanelen geplaatst op zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Zonnepanelen installeren biedt zowel voor- als nadelen. Aanschaf betekent vaak een grote investering die in deze tijd niet altijd mogelijk is. Waarom zou u toch overwegen om zonnepanelen aan te schaffen? Wij hebben een aantal redenen op een rij gezet.

Nu en later geld besparen

Oke, het aanschaffen van een zonnepanelensysteem kost een eenmalige investering. Maar daarna zult u al gauw het effect zien op uw energierekening. Sinds 2000 betalen we nu al bijna 80% meer voor onze energie. De verwachting is dat dit nog meer gaat stijgen. Wanneer u zonnepanelen aanschaft voorziet u zichzelf (deels) van uw eigen energie. U gebruikt in eerste instantie de zelf opgewekte stroom, voordat u stroom van de energieleverancier afneemt. Het kan zelfs zo zijn dat u zelf meer energie opwekt dan dat u gebruikt. In dat geval is de energiemaatschappij verplicht dit van u af te nemen. Zo kunt u zelfs geld verdienen!

Waardeverhoging van uw woning

Wanneer u zonnepanelen hebt geïnstalleerd op uw woning heeft dit een positieve invloed op uw energielabel en dus op de waarde van uw huis. In sommige gevallen is deze waardevermeerdering zelfs hoger dan de investering voor aanschaf van de installatie. In veel gevallen gaan de panelen ruim 25 tot 30 jaar mee. Een duurzame investering dus!

Milieu besparing

Zonne-energie is een milieuvriendelijke manier van energieopwekking. Er komen, behalve bij de fabricage en installatie, geen schadelijke stoffen vrij. De uitstoot door fabricage en installatie worden in het eerste jaar al ruimschoots gecompenseerd. Daarnaast wordt u minder afhankelijk van grijze stroom.

Overheidssubsidie

De overheid stimuleert duurzame energie door middel van subsidie. In veel gemeenten is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor aanschaf van zonnepanelen. Zo wordt uw eigen investering een stuk lager en komt de mogelijkheid tot aanschaf een stuk dichterbij. Let wel op: in veel gemeenten is de subsidiepot eindig en is de bodem in zicht. Informeer dus snel bij uw gemeente of subsidie in uw situatie mogelijk is.

Zonnepanelen aanschaffen

Overweegt u aanschaf van zonnepanelen? Vind u het moeilijk de diverse mogelijkheden en aanbieders te vergelijken? Vraag kosteloos diverse offertes aan bij Zonnepanelen Expres. Vul het offerte formulier zo gedetailleerd mogelijk in. Op deze manier ontvangt u diverse zonnepanelen offertes op maat.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.