Fraude onderzoek help!

Fraude onderzoek helpt!

Fraude is een veel voorkomend probleem tegenwoordig. U hebt het vaak niet altijd in de gaten maar binnen uw organisatie is het eenvoudig om fraude te plegen. Wat verstaan wij onder fraude: fraude is elke bewuste handeling die iemand doet om zichzelf te bevoordelen terwijl hij iemand anders benadeelt. Het is een vorm van bedrog waarbij zaken anders worden voorgesteld dan ze zijn, door op papier of digitaal een onjuiste weergave te geven dan de werkelijkheid. Een middel om dergelijke problemen te voorkomen is een onderzoek naar fraude. Wanneer uw financiële cijfers niet kloppen of wanneer u iets anders verdachts ziet, wacht niet langer en grijp in!

Veel fraude wordt gepleegd in de digitale administratie van uw organisatie.Een fraude onderzoek is een onderzoek waarbij het doorspitten van alle onderdelen van uw administratie noodzakelijk is. Hierbij kunt u denken aan debiteuren- en crediteurenadministratie, in- en verkoopadministratie of personeelsadministratie en ICT-beheer. Een voorbeeld van fraude binnen uw bedrijf is uw medewerkers onrechtmatig geld overmaken naar hun eigen bankrekening. Dit heeft u niet snel in de gaten. Stelt u voor dat één van uw medewerkers vitale bedrijfsinformatie naar de concurrent stuurt, dit wilt u toch niet?!

Een andere vorm van fraude is diefstal. Wanneer uw organisatie beschikt over moderne computers en gadgets, dan is de kans groot dat mensen deze spulletjes graag willen hebben voor hun privé. Verdwijnt er bureau accessoires of verdwijnen er persoonlijke sierraden? Dan hebt u een medewerker in dienst die veel heeft uit te leggen. Diefstal valt onder fraude en is één van de meest voorkomende vorm van fraude in veel organisaties. Het begint bij het stelen van uw bureau accessoires zoals kladblokken, stapels A4 voor de printer en andere gadgets.

Kortom, vermoedt u fraude? Wacht dan niet langer en schakel een recherchebureau in!

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.